Scheepsfenders

Bescherm uw schip.

Om uw schip niet te beschadigen worden scheepsfenders ingezet, een scheepsfender is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Ook de veiligheid wordt vergroot door de inzet van fenders uw schip blijft immers altijd op dezelfde afstand en ligt stabiel. Bij het bunkeren van een schip of bij het verladen op een ongelijke kade zijn scheepsfenders dan ook zeker aan te raden.

Scheepsfender gevuld met schuim (foam):

Wanneer u op zoek bent naar degelijke scheepsfenders die lang mee zullen gaan dan komt u uit op foam gevulde fenders. Ze zijn zwaarder dan de lucht gevulde types maar ook veel sterker.

De fenders worden standaard met swivels en een beschermnet geleverd, het touwwerk van het beschermnet is 6MM. De maat van de foam gevulde fenders is 50CM (diameter) bij 100CM en is aan beide kanten voorzien van sterke stalen ogen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons!

Voor meer informatie over schuim gevulde scheepsfenders, kunt u contact met ons opnemen.

Scheepsfender gevuld met lucht:

In de Binnenvaart zien we geregeld lucht gevulde fenders. Een met lucht gevulde fender is een stuk goedkoper dan een foam gevulde variant.

Het voordeel van een lucht gevulde fender is zondermeer het gewicht, dit scheelt wel 70% in vergelijking met een foam gevulde fender.

Uiteindelijk kleeft er ook een groot nadeel aan een lucht gevulde scheepsfender en dat is de kwetsbaarheid. Wanneer een fender onverwachts klem zit of wat ruwer wordt behandeld kan deze onherroepelijk scheuren of klappen.

Er bestaan van de lucht gevulde versies 2 uitvoeringen een PVC fender en een HDX fender, de HDX versie is iets zwaarder maar ook veel sterker dan een PVC fender. Het rubber is dikker en sterker ten opzichte van de PVC variant voor in de binnenvaart is de HDX versie dus aan te raden.

In de pleziervaart worden ook fenders gebruikt hier worden ze doorgaans stootwillen genoemd deze zijn bijna altijd gevuld met lucht. Een stootwil is leverbaar in de vorm van een bal en langwerpig.

Wilt u meer informatie over scheepsfenders neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.