Bunkerslangen

In de scheepvaart worden veel bunkerslangen gebruikt met name in de binnenvaart waar bunkertankers voorzien van een bunkergiek de grootste zeeschepen bunkeren. Een bunkerslang of plat oprolbare slang wordt gemonteerd in de bunkergiek en krijgt veel te verduren. Deze slangen liggen in weer en wind aan het dek en worden aan extreme omstandigheden blootgesteld. Dit kan variëren van lage – naar hoge temperaturen dit in combinatie met de enorme stroomsnelheden en drukverschillen maakt dat een bunkerslang geen eenvoudig leven heeft. Het is dus zaak dat een bunkerslang altijd in topconditie verkeerd. Bij een bunkering van een binnenvaart tanker naar een zeeschip kan je je geen klapslang permitteren.

Vele scheepseigenaren nemen dus geen enkel risico met een bunkerslang en vervangen deze dan ook ieder jaar.

Mocht een bunkerslang nog in goede conditie zijn dan kan Polmai deze slang hydrostatisch aan boord beproeven en opnieuw certificeren. Bij afkeur van een bunkerslang kunnen we direct een nieuwe leveren.

Bent u op zoek naar industriële slangen? Laat Polmai u helpen.

Naast laad & losslangen levert Polmai een scala aan industriële slangen. Een greep uit ons assortiment:

  • Rubberen slangen voor veelzijdige toepassingen.
    • Speciale spiraalvormige zuig & drukslangen voor (afval)water, laaggeconcentreerde zuren en logen.
  • Olie- en benzinebestendige tankslangen. (EN12115)
    • Op de binnenvaart worden deze slangen veel gebruikt. Met deze slangen kunnen tankschepen, tanks en overige tankvoertuigen voorzien worden van minerale olieproducten tot een aromatisch gehalte van 50%. Optioneel kunnen wij leveren met speciale koppelingen.
  • Polyurethaan afzuigslangen.
    • Bruikbaar voor het transporteren  van schurende, granulaire media, voedsel, lucht en overige toepassingen.
  • Chemische slangen volgens EN 12115 regelgeving.

Neem contact op met Polmai om meer te weten over onze dienstverlening. Zo werken wij alleen met gerenommeerde merken en worden wij tijdig geschoold om u te voorzien van de laatste wetgevingen en informatie.