Immersion Suits

Veiligheid aan boord tijdens een ongeval ? Immersion Suits!

Immersion suits, oftewel overlevingspak, worden gebruikt in geval van nood. Immersion suits zijn speciale waterdichte pakken die de drager kan beschermen tegen onderkoeling wanneer hij of zij wordt ondergedompeld in koud water.

Normaliter is dit gebruikelijk bij een zinkend of gekapseisd zeevaartschip. Vanzelfsprekend is het van groot belang dat immersion suits goed worden onderhouden. Polmai is erkend om dit te doen volgens de laatste eisen van o.a. RINA, DNV-GL & Lloyd’s Register.

Immersion suits hebben veelal ingebouwde schoenen, handschoenen en waterdichte polsseals zodat er geen water bij kan komen. In sommige gevallen worden er ook opblaasbare kussens aan de rug bevestigd. Hierdoor is het mogelijk dat de gebruiker in een stabiele houding ligt. Mocht de gebruiker zijn bewustzijn verliezen, zorgt het pak ervoor dat de gebruiker niet kan verdrinken. Eventueel is het mogelijk om de immersion suits te voorzien van haken zodat de drenkelingen aan elkaar vastgekoppeld kunnen worden.

Polmai is een officieel keurstation voor de Immersion Suits. Meer weten of informatie verkrijgen? Neem dan contact met ons op!