Noodverlichting

Noodverlichting onderhouden? Polmai helpt u!

Wanneer u noodverlichting heeft hangen in uw bedrijf, is het van groot belang dat dit juist en gecertificeerd onderhouden kan worden. Polmai is gecertificeerd om noodverlichting volgens de laatste normen en wetten te monteren. Naast de levering, onderhoud en keuring aspecten is Polmai ook in te schakelen voor uw projectering van noodverlichting.

Wat is noodverlichting precies en welke types zijn er?

Noodverlichting is veel meer dan de groene pictogram verlichting die boven vrijwel alle deuren aanwezig is in een pand. Deze kennen we allemaal wel van de grotere gebouwen waar we voor werk of plezier in aanwezig zijn. Noodverlichting is de verlichting die ervoor zorgt dat wanneer de stroom uitvalt je alsnog weet waar je bent of ervoor zorgt dat je het pand kunt verlaten. Noodverlichting is verplicht gesteld in gebouwen waar zich veel mensen bevinden. Denk hierbij aan kantoorpanden, scholen of zoals hierboven al gezegd een bioscoop. Noodverlichting is onderdeel van het vluchtplan dat ook in veel van deze gebouwen verplicht is. Hierbij zal getraineerd personeel ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk het pand kan verlaten in geval van calamiteiten.

– Vluchtwegverlichting
– Vluchtwegaanduiding
– Anti-paniekverlichting
– Verlichting van werplekken met een hoog risico

Vluchtwegverlichting zal alleen gaan branden wanneer de stroom uitgevallen is of er een storing is, terwijl vluchtwegaanduiding gewoon altijd behoort te branden. Anti-paniekverlichting is verlichting die verplicht aanwezig moet zijn in ruimtes die groter zijn dan 60 vierkante meter. Denk hierbij aan vergaderruimtes of een kantine. Deze verlichting zal ook alleen gaan branden wanneer er geen stroom is, en behoort ervoor te zorgen dat er minder snel paniek uitbreekt in de ruimtes waar zich normaal gesproken veel mensen verzamelen. Daarna hebben we nog de verlichting van werkplekken van mensen met een verhoogd risico, dit zijn mensen die op een plek werken waar zich een mogelijk gevaarlijke situatie voordoet of waar gewoon gewerkt wordt met (mogelijk) gevaarlijke stoffen. Deze werkplekken dienen uiteraard verlicht te worden wanneer er bijvoorbeeld stroomuitval is. Wanneer hier gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen of brandbare materialen, is het van groot belang dat deze opgeborgen kunnen worden of veiliggesteld kunnen worden, door deze werkplekken te verlichten kunnen deze handelingen veilig uitgevoerd worden waardoor mogelijk gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.

Neem contact op voor het laten onderhouden van noodverlichting!

Polmai levert naast nieuwe apparatuur ook controles. Een aantal stappen welke wij doen tijdens zo’n controle zijn als volgt:

  • Visuele inspectie
  • Uitwendige controle
  • Functietest
  • Controle binnenkant
  • Eventueel vervanging lamp (Zodra dit geen LED betreft)
  • Controle van de accu