Laad -en Losslangen

Levering, certificering & onderhoud voor alle scheepvaart toepassingen.

Al vele jaren onderhouden en certificeren wij laad- en losslangen dit voeren wij ter plaatse uit met onze speciale testapparatuur. Laad- en losslangen kom je eigenlijk overal tegen waar verladingen van product plaats vinden, de binnenvaart, zeevaart, industrie en transport zijn wat voorbeelden.

Er zijn tal van soorten laad- en losslangen met ieder zijn eigen specifieke kenmerken

Compositie slangen zijn slangen met een zichtbare binnen en buiten spiraal, de spiralen van deze laad- en losslangen kunnen inwendig ook van hoogwaardig kunststof zijn.
De Toepassing van deze sterke industriële slangen zijn voor het transport van zuren/logen/minerale oliën/ diverse soorten chemicaliën zoals bijvoorbeeld oplosmiddelen maar ook voor cryogene vloeistoffen zoals LPG/kooldioxide en ammonia. Deze ladingslangen zijn dus zeer breed inzetbaar vraag wel altijd vooraf een goed advies om de juiste ladingslang te selecteren voor uw toepassing.

Het temperatuurbereik van compositie slangen kan variëren van -200 °C tot maximaal + 160 °C met een werkdruk vacuüm van wel 90% tot 25 Bar.

De compositie laad- en losslangen zijn te verkrijgen in diameters van 1” ( 25 mm.) tot 10” (250 mm.) ook zijn er tal van verschillende koppelingen op de slang te monteren zoals Kamlok, DIN, Elaflex en ASA.

Slangen met een kleine diameter worden ook wel stripslangen genoemd.

Bunkerslang nodig? Polmai levert het totaalpakket.

Een ander veel gebruikte laad- en losslang wordt gemaakt van rubber de zogenaamde bunkerslang dit is een zwart rubberen slang die gelevrd wordt met en zonder een inwendig spiraal. Aan boord van binnenvaart tankers ook wel bunkertankers genoemd wordt de plat oprolbare verreweg het meeste gebruikt. De meest verkochte lengte is 15 meter variërend in de diameter 4” tot 8” de uiteinden zijn voorzien van DIN flenzen vast en draaibaar.

Industrieël

Een industriële laad en losslang is geschikt voor de meest voorkomende industriele toepassingen zoals de voedingsmiddelen & pharmacie sector/industrie. Polmai levert deze slangen na aanvraag.

Rubber

De meest gebruikte bunkerslang hedendaags. De rubberen bunkerslangen zijn geschikt voor het lossen van tankschepen en als toevoerslang voor offshore mogelijkheden. Al jaren lang een betrouwbare bunkerslang in de transport sector! Onderhoud of onderdelen nodig? Neem contact met ons op!

Composiet

Een laad en losslang voor de toekomst? Ga voor composiet. Composietslangen hebben veel voordelen tegenover rubberen slangen. Een composietslang bestaat uit meerdere lagen en is hierdoor o.a: Meer betrouwbaar, chemisch resistent en heeft een hoog gebruiksgemak. Meer weten over composietslangen? Neem contact met ons op!

Slangkoppelingen

Polmai kan u elk denkbaar type slangkoppeling leveren. Wilt u liever camlock op uw nieuwe slang? Geen enkel probleem! Ook voor de aanschaf of het onderhoud van flenskoppelingen kunt u bij Polmai terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.