Laad- en Losslangen

Certificering & Onderhoud

Al vele jaren onderhouden en certificeren wij laad- en losslangen dit voeren wij ter plaatse uit met onze speciale testapparatuur. Laad- en losslangen kom je eigenlijk overal tegen waar verladingen van product plaats vinden, de binnenvaart, zeevaart, industrie en transport zijn wat voorbeelden.

Er zijn tal van soorten laad- en losslangen met ieder zijn eigen specifieke kenmerken

Compositie slangen zijn slangen met een zichtbare binnen en buiten spiraal, de spiralen van deze laad- en losslangen kunnen inwendig ook van hoogwaardig kunststof zijn.
De Toepassing van deze sterke industriële slangen zijn voor het transport van zuren/logen/minerale oliën/ diverse soorten chemicaliën zoals bijvoorbeeld oplosmiddelen maar ook voor cryogene vloeistoffen zoals LPG/kooldioxide en ammonia. Deze ladingslangen zijn dus zeer breed inzetbaar vraag wel altijd vooraf een goed advies om de juiste ladingslang te selecteren voor uw toepassing.

Het temperatuurbereik van compositie slangen kan variëren van -200 °C tot maximaal + 160 °C met een werkdruk vacuüm van wel 90% tot 25 Bar.

De compositie laad- en losslangen zijn te verkrijgen in diameters van 1” ( 25 mm.) tot 10” (250 mm.) ook zijn er tal van verschillende koppelingen op de slang te monteren zoals Kamlok, DIN, Elaflex en ASA.

Slangen met een kleine diameter worden ook wel stripslangen genoemd.

Bunkerslang:

Een ander veel gebruikte laad- en losslang wordt gemaakt van rubber de zogenaamde bunkerslang dit is een zwart rubberen slang die gelevrd wordt met en zonder een inwendig spiraal. Aan boord van binnenvaart tankers ook wel bunkertankers genoemd wordt de plat oprolbare verreweg het meeste gebruikt. De meest verkochte lengte is 15 meter variërend in de diameter 4” tot 8” de uiteinden zijn voorzien van DIN flenzen vast en draaibaar.

Wilt u meer informatie over bunkerslangen, laad- en losslangen en stripslangen neem dan contact met ons op.