Reddingsvesten

Voor het leveren & keuren

Het gebruik van reddingsvesten wordt steeds meer aangeraden en zelfs verplicht gesteld in de professionele scheepvaart en bij terminals waar schepen komen laden en lossen. Dit is niet zo vreemd want reddingsvesten kunnen mensenlevens sparen, wanneer je gewond of bewusteloos in het water valt kom je in ieder geval weer boven. Een automatisch opblaasbaar reddingsvest zorgt ervoor dat je houding in het water gecorrigeerd wordt. Het gezicht van de drenkeling komt altijd boven je wordt in het water omgedraaid. Het is een verplichting voor fabrikanten van reddingsvesten dat dit binnen 5 seconden gebeurd.

Wat houden de normen in van een reddingsvest?

NORM50

50 Newton DRIJFHULPMIDDEL – EN399 norm

Een reddingsvest met een drijfvermogen van 50N is geen reddingsvest maar een drijfhulpmiddel. Alleen voor gebruik door geoefende zwemmers op korte afstand van de kant en in de buurt van eventuele helpers.

Dit reddingsvest is niet veilig wanneer een persoon bewusteloos in het water ligt.

 

NORM100

100 Newton REDDINGSVEST – EN395 norm    

Dit reddingsvest met 100N drijfvermogen is geschikt voor personen op binnenwateren en op beschutte plaatsen zonder noemenswaardige golfslag.

Bij bewusteloosheid is dit reddingsvest beperkt veilig, dit is sterk afhankelijk van de gedragen kleding, wanneer u zware zuigende kleding draagt zal het vest zeker niet zijn werk doen. Kies dus bij twijfel altijd zwaardere uitvoering 150N.

 

 

NORM150150 Newton REDDINGSVEST – EN396 norm    

Dit reddingsvest is geschikt voor gebruikers op elk water het wordt niet geadviseerd voor op zee waar de golfslag veel hoger en heftiger kan zijn. Kies in dit geval dus altijd een 275N reddingsvest.

Het 150N reddingsvest is veilig bij bewusteloosheid. Dit type vest wordt met name in de binnenvaart veel gebruikt. We zien op dit moment wel een duidelijke verschuiving naar bewust veilig werken scheepvaartondernemingen kiezen steeds vaker voor de zwaarste 275N variant. Dit komt omdat de norm toch nog aangeeft dat het 150N reddingsvest beperkt veilig in gebruik is bij het dragen van (zware en/of) waterdichte kleding.

 

NORM275275 Newton REDDINGSVEST – EN399 norm   

Dit reddingsvest is speciaal voor gebruikers op volle zee met hoge golfslag en onder extreem zware omstandigheden. Voor professioneel gebruik dus uitermate geschikt.

Het 275N reddingsvest is in nagenoeg alle gevallen veilig bij bewusteloosheid, ook met zware en/of waterdichte kleding, het drijfvermogen is door de 60 grams CO² patroon ook erg hoog te noemen.

 

 

CE-stuurwielCE STUURWIEL voor ZEEVAART          

Voor zeegaande schepen is het verplicht om te voldoen aan een extra stuurwiel keur een ander woord hiervoor is MED approval, dit is verplicht volgens de normen van SOLAS.

Deze reddingsvesten zijn uiteraard geschikt voor gebruikers op volle zee met hoge golfslag en onder extreem zware omstandigheden.

 

 

 

 

Reddingsvesten met AIS? (Automatic Identifaction System)? Klik hier voor meer informatie!

  •  

    DSC_1138-Edit

  • DSC_1129-Edit