EHBO & AED

Wanneer u op zoek bent naar BHV materiaal voor uw bedrijf is het van groot belang dat er voldoende en gecertificeerde BHV materialen beschikbaar zijn. Polmai levert en keurt deze BHV & EHBO materialen wanneer dit nodig is. Naast het keuren kunnen wij ook veelal elk denkbaar BHV materiaal leveren. Goede EHBO spullen kunnen levens redden! Vraag naar één van onze medewerkers om advies. Wij geven u graag deskundig advies over aanschaf van BHV materiaal.

BHV & EHBO materiaal:

Polmai levert voor elke toepassing de juiste BHV materialen. Zo leveren wij aan BHV bedrijven, trainingscentra en leveren wij materiaal voor kleine medische instellingen. Voor elk denkbare BHV situatie heeft Polmai de juiste oplossing!

Een klein assortiment wat wij u kunnen leveren en onderhouden!

  1. EHBO Koffers (Universeel, HACCP/Horeca, Sportclubs & Brandwonden verzorging)
  2. Verbandmiddelen
  3. Desinfectiematerialen
  4. Oogspoeling
  5. Veiligheidskleding
  6. Portofoons
  7. Zaklampen
  8. AED & Reanimatie apparatuur

AED – Automatische Externe Defibrillator

Een AED is bedoeld in noodsituaties waarbij een slachtoffer een elektrische schok wordt toegediend. In combinatie met hartmassage kan een AED levensreddend zijn.
Op een geautomatiseerde manier wordt het gestoorde hartritme (ventrikelfibrilleren) gestopt en is er een grote kans dat het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen. De AED herkent een verstoord hartritme en zal aangeven dat er een schok toegedient kan worden.

Wanneer een slachtoffer een circulatiestilstand heeft als gevolge van ventrikelfibrilleren biedt een AED in combinatie met hartmassage uitkomst.
Een AED wordt ook wel eens een hartmassageapparaat genoemd, dit is onjuist, het zorgt er alleen voor dat er een elektrische schok gegeven wordt en geeft geen hartmassage.
Hartmassage geef je handmatig op de borstkas dit wordt ook wel thoraxcompressie genoemd. Dit in combinatie met een AED kan levens redden.

In Nederland is het voor iedereen toegestaan om in een noodsituatie een AED te gebruiken in de verplichte BHV opleidingen wordt er steeds vaker aanvullende instructie gegeven over het gebruik van een AED.
Het gebruik van een AED is in de basis heel simpel, door middel van gesproken instructie worden de handelingen aangegeven, daarnaast zijn er afbeeldingen op de pads en het toestel geplaatst om in een noodsituatie correct te kunnen handelen.

De I-PAD AED is een professioneel en makkelijk te bedienen toestel, door het compacte formaat is deze AED overal goed te plaatsen.
In de binnenvaart zijn tal van schepen uitgerust met onze AED. Een AED op een binnenvaartschip is van groot belang. Hulpdiensten zijn meestal ver weg en tijd is een belangrijk factor. Verder worden onze AED’s veel geplaatst in garagebedrijven, winkelruimtes, kantoren en in omgevingen waar geregeld mensen komen.

Meer informatie over een AED? Bekijk de YouTube link waarin we uitleggen hoe een AED het beste gebruikt kan worden. Klik hier voor de video!