Reddingsvesten keuren

Veilig het water op.

Reddingsvesten keuren

Wanneer er iets onverwachts gebeurd wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat uw reddingsvest goed functioneert.

Reddingsvesten met drijflichamen moeten jaarlijks of minimaal 1 keer in de 2 jaar gecontroleerd worden. De bekende reddingsvest fabrikanten schrijven bij professioneel gebruik een keuringsinterval voor van 1 jaar.

Dit is ook niet zo verwonderlijk de drijflichamen kunnen sneller beschadigd raken en de inslagmechanismes en smelttabletten / -patronen krijgen meer te verduren.

Keuren van reddingsvesten

Een correcte werking van een reddingsvest is van groot belang om een leven te kunnen redden in een noodsituatie. Een goede werking hangt af van het gebruik maar zeker ook van het onderhoud.

Periodiek onderhoud is van levensbelang een gebruiker staat er niet bij stil dat een reddingsvest bloot wordt gesteld aan niet alledaagse belastingen. Een reddingsvest wordt gedragen boven de kleding in weer en wind, ook kan er schade ontstaan door mechanische belastingen. Dit valt niet altijd aan de buitenkant van een reddingsvest te zien. Bij minuscule beschadigingen op het drijflichaam werkt een reddingsvest niet meer volgens de specificaties.

Door fabrikanten worden regelmatige keuringen voorgeschreven hier moet een gebruiker zich aan houden. Een keuring van een automatisch opblaasbaar reddingsvest moet minstens iedere 2 jaar een keer worden uitgevoerd. Wanneer een reddingsvest voor professioneel gebruik wordt ingezet dan moet een keuring elk jaar worden uitgevoerd. Bij dagelijks gebruik is dat ook ten zeerste aan te raden. Elke scheepvaartonderneming heeft hierin haar eigen verplichting en verantwoordelijkheid.

Bij het keuren van een reddingsvest wordt uiteraard de lekdichtheid getest maar er zijn nog tal van andere aspecten die gecontroleerd worden zoals het activeermechanisme, het mondventiel, het bandenstelsel en het CO² patroontje wat moet dienen voor een correcte vulling van het drijflichaam.

Wanneer na het keuren van de reddingsvesten blijkt dat ze voldoen aan de specificaties van de fabrikant geven we een certificaat af. Dit certificaat kunt u tonen aan de controlerende instanties.

Ons service station is gevestigd in Barendrecht, we halen uw reddingsvesten op voor keuring in de omgeving van Rotterdam. Het is ook mogelijk om uw reddingsvesten naar ons op te sturen, na de keuring sturen we ze direct retour.

Polmai heeft alle kennis in huis om uw reddingsvesten vakkundig te kunnen onderhouden mocht u vragen hebben vernemen we dat graag.

861409_281896688640917_1229104115_o