Reddingsvesten met AIS

Overal vindbaar op het water.

Reddingsvesten met AIS

Veilig werken op het water wordt steeds belangrijker een grote stap voorwaarts is gezet met de nieuwe Smartfind S20 AIS MOB baken.
Hiermee is het mogelijk om een MOB slachtoffer snel terug te vinden in weer en wind en als het donker is. De praktijk wijst uit dat een drenkeling in het donker moeilijk te lokaliseren is, dit wordt met de Smartfind S20 AIS een stuk makkelijker.

Na een lange intense ontwikkeling en testfase is het zo ver, een reddingsvest met een drijfvermogen van 275N voorzien van een AIS MOB baken. De Smartfind S20 neemt geen extra plaats in het reddingsvest in en zit nergens in de weg zodat een gebruiker geen last heeft tijdens de werkzaamheden.

reddingsvest+ais

Kenmerken van de Smartfind S20 AIS

# Het VHF bereik is 4 zeemijlen ongeveer 7 kilometer
# MOB target is zichtbaar op het kaartsysteem
# De Smartfind S20 zendt 24 uur achter elkaar
# De batterij standtijd is 7 jaar
# De waterdichtheid is gegarandeerd tot 10 meter

Werking in combinatie met het reddingsvest

Wanneer een gebruiker te water gaat wordt binnen 18 seconden een AIS SART bericht verzonden, snel daarop volgt de GPS informatie die door alle AIS gebruikers binnen VHF bereik zal worden ontvangen. Zolang de Smartfind S20 in bedrijf is wordt de GPS positie regelmatig bijgewerkt zodat de redders een betrouwbare tracking kunnen maken. Na gebruik kan de S20 worden gereset er is tevens een zelftest functie waarmee batterij verbruik kan worden gevolgd.

Afkortingen:

AIS = Automatisch Identificatie Systeem

MOB = Man Over Boord

SART = Search and Rescue Transponder

EPIRB = Emergency Position Identification Radio Beacon

trackntrace

Naamloos-3 

 

 

 

 

 

McMurdo AIS MOB Baken

logo-header

Een betrouwbare fabrikant van AIS systemen is McMurdo, door de jarenlange ervaring en kennis op het gebied van AIS, SART en EPIRB bakens is dit onze partner.

McMurdo is marktleider in “SEARCH AND RESCUE” het is dan ook niet verwonderlijk dat wij de Smartfind S20 graag in de reddingsvesten monteren. Degelijk, betrouwbaar, slim en efficiënt zijn bij McMurdo net als bij Polmai kernwaarden.

Reddingsvesten met AIS van McMurdo zijn een veilige combinatie, wij leveren en onderhouden deze combinaties volledig.

Afbeelding4 Afbeelding2